تربیت کودکان تک والد

تربیت کودکان تک والد
  • آخرین ویرایش 2 سال پیش
  • زمان مطالعهحدودا 1 دقیقه
  • کد مطلب a1731
  • دسته بندیتربیت کودک
  • بازدید ها 19
  • تعداد نظرات 0 نظر
صفحه اول > تربیت کودک > تربیت کودکان تک والد

تربیت کودکان تک والد به نوعی سخت بوده و اگر به نحو احسن نباشد می تواند اختلال هایی را برای کودک به وجود آورد. در نهایت بررسی مشکلات رفتاری در فرزندان این خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است.

تربیت کودکان تک والد
تربیت کودکان تک والد

خانواده محل اولیه رشد و شخصیت سازی کودک است، از این جهت حضور هر دو والد در خانواده و فعالیت او در قوبل مسئولیت و فراهم کردن شرایط برای رشد و پرورش بسیار حائز اهمیت می باشد. اگر حضور یا عدم حضور یک والد به علت طلاق، مرگ یا… در خانواده قطع شود آثار بسیار بدی را در روان کودک به جا می گذارد.

خانواده تک سرپرست چیست؟

شاید شما نیز با خود بگویید خانواده تک سرپرست چیست؟ که در پاسخ باید بگوییم خانواده تک سرپرست به خانواده ای گفته ای می شود که زن و مرد بدون همسر و تنها از فرزندان نگهداری می کنند. علت به وجود آمدن این شرایط می تواند طلاق یا مرگ یا روابط خارج از ازدواج باشد.

خانواده تک سرپرست چیست؟
خانواده تک سرپرست چیست؟

تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟

شاید شما بار ها از خود پرسیده باشید که تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟ در پاسخ این پرسش باید بگوییم نه تنها که این کار، آسان نیست بلکه چالش های جدیدی را ایجاد می کند. به طور معمول در اکثر مواقع سرپرستی فرزند یا فرزندان را مادر به عهده می گیرد و این مسئله زمانی حاد می شود که فرزندان در دوره نوجوانی قدم می گذارند.

در این دوره به دلیل تحولات دوران بلوغ و ویژگی های تازه نوجوانان مثل حس مستقل بودن و عوض شدن در گروه دوستان، مسئله ها شروع می شوند. در این دوره مادر یا پدر با مشکلات جدیدی مواجه می شود که راه حلی هم برای آن ها ندارد.

تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟
تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟

نخستین قدم برای تربیت کودکان تک والد داشتن یک برنامه ریزی درست و کامل برای زندگی است. مهمترین کار نیز ابراز علاقه و عشق به کودکان است. کودکان به علت از دست دادن یک عضو مهم در خانواده دچار ضربه روحی شده که با ابراز علاقه و عشق می توان به آن ها کمک کرد.

حتما برای کودکتان زمان بگذارید و آخر هفته ها را با هم یا با دیگر اعضای خانواده مانند مادربزرگ، پدربزرگ، خاله، دایی، عمه و دیگر افراد خوش بگذرانید.

حتما برای زندگی تان نظم داشته باشید و به کودک هم این قوانین را یاد دهید و همینطور به آن ها بیاموزید که باید به شما و نظم زندگی تان احترام گذارند.

تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟
تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟

کودک خود را در کلاس های شاد و متنوع ثبت نام کنید تا روز های شادی را سپری کند. از رزندتان بخواهید در انجام کار های ساده به شما کمک کنند چرا که این کار سبب پرورش حس مسئولیت پذیری و مستقل شدن کودک می شود.

همیشه تلاش کنید در دسترس کودک خود باشید و هر وقت که به شما احتیاج داشت از به کار گرفتن واژه هایی مثل نمی توانم یا الان کار دارم پرهیز کنید. شرایطی را ایجاد کنید که کودک بتواند به بهترین نحو ممکن نیاز هایش را به شما بگوید و از شما کمک بخواهید نه این که مدام بر این باور باشد که مزاحم است.

تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟
تربیت کودکان تک والد به چه صورت است؟

مشکلات تربیت کودکان تک والد

یکی از مشکلات تربیت کودکان تک والد این است که به دلیل کار پدر یا مادر فرصت رسیدگی یا نگهداری از فرزندانشان کاهش یافته و مدیریت بر رفتار آن ها کمتر می شود. در این شرایط امکان هر گونه خطر یا تغییر رفتاری وجود دارد.

در بعضی از خانواده ها به دلیل نبودن پدر یا مادر، شرایط اقتصادی خانواده ضعیف شمی شود و رفاه گذشته کاهش می یابد. علل الخصوص با بزرگتر شدن فرزند نیاز های مادی آن ها نیز افزایش می یابد. طبق مطالعات نشان داده که میزان بزهکاری فرزندان این خانواده ها دو برابر دیگر خانواده است.

مشکلات تربیت کودکان تک والد
مشکلات تربیت کودکان تک والد

کودک های تک والد بیشتر احساس گناه کرده و خودشان را مقصر جدایی والدین می دانند. فرزندان خانواده های طلاق و تک سرپرست با افت تحصیلی مواجه می شوند چرا که در کنار شرایط بد عاطفی و احساس نبود پدر یا مادر نبود رسیدگی برای مادر، شرایط اقتصادی خانواده و نبود رابطه پدر فرزندی یا مادر فرزندی در افت تحصیلی این کودکان تاثیر گذار است.

مبتلا شدن به مواد مخدر فرزندان تک والد بیشتر از خانواده های طبیعی می باشد. طبق تحقیقات فرزندان خانواده های تک والد و دو والد در رشد روانی و رفتار های اجماعی و هوت جنسی با هم متفاوت می باشند.