خواص سیاه دانه

خواص سیاه دانه
  • آخرین ویرایش 2 سال پیش
  • زمان مطالعهحدودا 2 دقیقه
  • کد مطلب a1515
  • دسته بندیگیاهان دارویی
  • بازدید ها 15
  • تعداد نظرات 0 نظر
صفحه اول > گیاهان دارویی > خواص سیاه دانه

شاید شما تا به حال در رابطه با خواص سیاه دانه شنیده باشید اما ندانید که این دانه برای درمان کدام بیماری ها به کار برده می شود که در ادامه در رابطه با این موضوع اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار می دهیم.

خواص سیاه دانه
خواص سیاه دانه

سیاه دانه چیست؟

احتمال زیاد با خود می‌گویید سیاه دانه چیست؟ که در رابطه با این سوال باید بگوییم سیاه دانه یکی از دانه های رایج در جنوب و خاورمیانه است که به اسم هایی نظیر زیره سیاه یا گشنیز رومی شناخته شده است. این گیاه بومی آسیا و مدیترانه بوده که از دیر باز شناخته شده است. به طور کل این گیاه بیشتر جنبه دارویی داشته و جالب تر آن که در مقبره پادشان مصر کشف شده است.

این گیاه در مدت یک سال بالغ شده و در اروپای شرقی، غرب آسیا، ایران، عراق و ترکیه رشد می کند. گل های این گیاه به رنگ آبی و سفید کم رنگ است که دارای پنج تا ده گلبرگ می شود. میوه آن یک کپسول بزرگ و متورم است که داخل آن تعدادی دانه وجود دارد که این دانه ها را به عنوان دارو یا ادویه به کار می برند.

سیاه دانه چیست؟
سیاه دانه چیست؟

از جهت تاریخی این گیاه برای مشکلاتی مانند سردرد، دندان درد و گرفتگی بینی به کار برده می شود. این گیاه همینطور برای آبسه و درمان انگل مورد استفاده قرار می گیرد. در این صفحه قصد داریم تا خواص سیاه دانه را مورد بررسی قرار دهیم.

خواص سیاه دانه در طب اسلامی

خواص سیاه دانه در طب اسلامی تأکید بسیاری شده است. امامان و پیامبران معصوم از سیاه دانه برای درد های گوناگون استفاده می کردند. حضرت محمد می فرمایند شفای همه بیماران در سیاه دانه است به جز مرگ.

امام رضا در رابطه با این موضوع می فرمایند سیاه دانه برکت است و خداوند فقط در چهل چیز فراوانی قرار داده که در بالاترین درجه سیاه دانه است. طبق فرموده امام رضا بوییدن گل نرگس و سیاه دانه افراد را در برابر زکام ایمن می کند. می توانید با این گیاه بیماری هایی نظیر دیابت نوع دوم، روماتیسم، اسهال و سرطان روده بزرگ و درد رحم را درمان می کند. خواص سیاه دانه به طور کل بسیار زیاد است و افراد از آن آگاه نیستند که در این صفحه به شرح آن می پردازیم.

درمان آسم از خواص سیاه دانه

تحقیقات حاکی از آن است که درمان آسم از خواص سیاه دانه است و می توانید خس خس سینه و سرفه های پیاپی را درمان کنید. این گیاه به اندازه داروی تئوفیلین و سالبوتامول تاثیر ندارد اما خواص آن کم هم نیست.

درمان آسم از خواص سیاه دانه
درمان آسم از خواص سیاه دانه

خواص سیاه دانه در تشنج

خواص سیاه دانه در تشنج این گونه است که اگر این گیاه هر هشت ساعت به مدت چهار ساعت در هفته استفاده شود می تواند حملات صرع یا تشنج را کاهش دهد. این گیاه می تواند در کنار کنترل این بیماری سیاه دانه می تواند ایمنی بدن را بالا برد.

خواص سیاه دانه برای فشار خون بالا

یکی از خواص سیاه دانه برای فشار خون بالا می باشد. افرادی که فشارخون بالا دارند با کمی سیاه دانه می توانند فشارخون خود را به حد نرمال برسانند.

خواص سیاه دانه برای سندروم متابولیک

یکی از خواص سیاه دانه برای سندروم متابولیک است که استفاده آن دوبار به مدت شش هفته است. کلسترول تام، لیپوپروتئین و سطح قند خون در اشخاصی که مبتلا به سندروم متابولیک هستند را کاهش می دهد.

خواص سیاه دانه برای سندروم متابولیک
خواص سیاه دانه برای سندروم متابولیک

خواص سیاه دانه برای ترک اعتیاد

یکی دیگر از خواص سیاه دانه برای ترک اعتیاد این به طوری که اگر سه بار در روز به مدت یک هفته استفاده شود می تواند به بهترین شکل ممکن شخص را از مواد مخدر دور کند.

سیاه دانه برای گلودرد و لوزه های متورم

سیاه دانه برای گلودرد و لوزه های متورم بسیار مفید است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف چانکا پیدرا و سیاه دانه به مدت هفت روز می تواند گلو درد را کاهش دهد.

درمان سرفه از خواص سیاه دانه

درمان سرفه از خواص سیاه دانه است که می تواند به بهترین روش ممکن به درمان بپردازد. اگر شخص سیاه دانه را در روز استفاده کند می تواند به بهترین شکل ممکن سرفه های خود را درمان نماید.

خواص سیاه دانه برای پوست صورت و بدن

خواص سیاه دانه برای پوست صورت و بدن نیز گفته شده که می تواند خارش پوست را به بهترین نحو ممکن کاهش دهد. با این وجود اگر از پماد این گیاه به مدت چهار هفته استفاده شود می تواند کمک زیادی به پوست کند.

سیاه دانه برای اسهال

سیاه دانه برای اسهال نیز کاربرد دارد و می تواند علائمی مثل سوءهاضمه، نفخ و یبوست را درمان کند. این گیاه به علت طعم خوبی که دارد افراد معمولا از آن فراری نیستند و می تواند راحت به درمان کمک کند. خواص سیاه دانه در صبحانه نیز زیاد است چرا که که معمولا پنیر در صبحانه استفاده می شود که طبع آن سرد است و سیاه دانه سبب متعادل شدن طبع می شود.

سیاه دانه برای بیماری اعصاب

اختلال هایی مانند افسردگی و امثال این ها را می توان با این گیاه درمان کرد. در مقاله های متعددی ذکر شده که سیاه دانه برای بیماری اعصاب کاربرد دارد و می تواند به آرامش کمک زیادی کند. استرس که یکی از عامل های افسردگی بوده و این داروگیاهی می تواند این اختلال ها را برطرف کند.

سیاه دانه برای بیماری اعصاب
سیاه دانه برای بیماری اعصاب

خواص سیاه دانه برای لاغری

یکی دیگر از خواص سیاه دانه برای لاغری می باشد و اگر افراد در روز هفت دانه سیاه دانه به صورت ناشتا میل کنند می توانند کاهش وزن خوبی داشته باشند. به طور کل سیاه دانه به چربی سوزی کمک زیادی می کند و می تواند با افزایش متابولیسم بدن به کاهش وزن کمک کند.

خواص سیاه دانه برای زخم معده

از دیگر خواص سیاه دانه برای زخم معده است که می تواند ترشح های معده را به حداقل رساند. اگر شما مشکل معده دارید می توانید از سیاه دانه استفاده کنید.

خواص سیاه دانه برای چشم

خواص سیاه دانه برای چشم در این است که می تواند سیاهی دور چشم را کاهش دهد. اگر روغن این گیاه به دور چشم زده شود می تواند به نحو احسن تیرگی دور چشم را کاهش دهد.

خواص سیاه دانه برای مو

خواص سیاه دانه برای مو بیشتر از خواص دیگر آن برای بیماری هاست. این گیاه می تواند سبب کاهش ریزش مو، تقویت پوست سر، تحریک رشد مجدد مو، حالت دهنده و نرم کننده، بهبود گردش خون در سر شود.

عوارض سیاه دانه

همانطور که هر گیاه خواص خاص خود را دارد می توان گفت عوارض سیاه دانه هم به شرح زیر است. اگر از سیاه دانه در مقادیر کم استفاده شود مضر نیست اما اگر بیش از حد باشد می تواند مشکل ساز شود. یکی از این مشکلات، مشکلات گوارشی است که شاید سبب حساسیت شود.

مصرف سیاه دانه در بارداری و شیردهی

اینطور که پیداست مصرف سیاه دانه در بارداری و شیردهی به میزان کم هیچ تاثیر بدی ندارد و حتی می تواند مفید هم باشد. به طور کل اگر زیاد از حد ممکن استفاده شود می تواند سبب کند شدن یا جلوگیری از انقباض های رحمی شود. اطلاعات آن چنانی در رابطه با ایمن بودن مصرف این گیاه در بارداری وجود نداشته و بهتر است از مصرف بیش از حد آن جلوگیری شود.

مصرف سیاه دانه در بارداری و شیردهی
مصرف سیاه دانه در بارداری و شیردهی

مصرف سیاه دانه در کودکان

مصرف سیاه دانه در کودکان بیش از حد خطرناک است و به هیچ عنوان نباید بیشتر از حد ممکن به آن ها سیاه دانه بدهید.

تداخلات دارویی سیاه دانه

تداخلات دارویی سیاه دانه معمولا زیاد نیست اما بهتر است که هر کدام به نوبه خود رعایت شود. به علت این که داروهای دیابت و سیاه دانه هر دو سبب افت فشارخون می شود ممکن اسن که شخص دچار افت شدید قند خون شود و باید دوز دارو تغییر کند.

افرادی که دارو های ضد ایمنی بدن استفاده می کنند باید در خوردن این گیاه احتیاط کنند. سیاه دانه شاید سیستم ایمن بدن را تقویت کند اما این مسئله اثر داروهای کاهش دهنده ایمنی را به نوعی کاهش می دهد.

سیاه دانه شاید سبب جلوگیری از لخته شدن خون گردد. به همین دلیل مصرف این گیاه به همراه داروهای ضد انقاد خون، احتمال کبود شدن و خونریزی را افزایش می دهد.

سیاه دانه شاید سبب خواب آلودگی یا کم شدن سطح هوشیاری شود. دارو هایی که سبب خواب آلودگی می شوند، ضد استرس یا آرام بخش نام گرفته اند. استفاده این گیاه به همراه آرام بخش سبب کسلی و خواب آلودگی زیادی می شود.

تداخلات دارویی سیاه دانه
تداخلات دارویی سیاه دانه

سیاه دانه می تواند سطح پتاسیم را کم کرده و همانند قرص های ادرار آور که برای مشکل عفونت ادراری تجویز می شود و سطح پتاسیم را کاهش می دهد، عمل کند. پس مصرف این دو با هم سطح پتاسیم را به میزان زیادی کاهش می دهد.

دارو هایی که میزان سطح سرتونین را در مغز افزایش می دهد با سیاه دانه تداخل زیادی دارد. این گیاه سطح سرتونین را افزایش داده و به هیچ عنوان نباید با دارو هایی که این اثر را دارند استفاده گردد.

طریقه مصرف سیاه دانه

پودر سیاه دانه بیشتر توسط بزرگسالان در دوز های یک تا دو به گونه خوراکی و روزانه به میزان هشت تا دوزاده هفته استفاده می شود. دوز مصرفی این گیاه دارویی به عامل های متعددی بستگی دارد. هم اکنون اطلاعات آن چنانی در رابطه با این گیاه برای مشخص کردن محدوده مناسب دوز سیاه دانه وجود ندارد.