خیساندن حبوبات یکی از مهم ترین بخش های آشپزی است چرا که اگر حبوبات را از قبل خیس نکنید، سبب نفخ می شود. بعضی از افراد به علت مشکلات گوارشی که دارند به هیچ عنوان نمی توانند حبوبات را خیس نشده استفاده کنند به همین دلیل است باید آن را از قبل بخیسانند. در ادامه همراه ما باشید تا در این رابطه اطلاعات کاملی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهیم.

نحوه صحیح خیساندن حبوبات
نحوه صحیح خیساندن حبوبات یکی از مهم ترین نکاتی است که باید رعایت کنید. به طور کل حبوبات یکی از مهمترین منابع فیبر، آهن، منیزیم، آنتی اکسیدان می باشد که استفاده از آن ها از طرف کارشناسان تغذیه پیشنهاد شده است. هر یک از این نوع حبوبات ها به نوبه خو برای بدن مفید هستند. مثلا عدس سرشار از آهن است و برای افرادی که مشکل کم خونی دارند بسیار مفید می باشد و نمی توان آن را از وعده غذایی حذف کرد. برخی حبوبات را به جای گوشت یا مواد مغذی دیگر جایگزین می کنند که این هم بسته به شیوه خیساندن است.

اگر به هر علتی حبوبات درست پخته نشوند سبب نفخ و دل درد می شوند که برای جلوگیری از این کار باید قبل از پخت نفخ آن گرفته شود. اول از همه حبوبات را با آب سرد بشویید و زمانی که مطمئن شدید به خوبی آبکشی شدند، ظرف را به اندازه لازم آب بریزید و کنار گذارید. باقی مانده آب خیساندن حبوبات آبی است که سبب نفخ می شود و باید دور ریخته شود.
روش های سریع برای خیساندن حبوبات
همانطور که می دانید روش های سریع برای خیساندن حبوبات بسیار است که در این بخش به چند مورد از آن ها می پردازیم.

خیساندن حبوبات سریع
برای خیساندن حبوبات سریع همه حبوبات ها را در آب بریزید و بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت پنج دقیقه بپزند بعد حبوبات را با همین آب خیس کنید. این به معنای پخته شدن حبوبات نیست و تقریبا برابر با هشت تا ده ساعت خیس کردن است. خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم تفاوت زیادی دارد که تفاوت آن در مدت زمان آن است.
خیساندن حبوبات با فلاسک
خیساندن حبوبات با فلاسک یکی دیگر از راه کار هاست که در این روش شما می توانید حبوبات را داخل فلاسک بریزید و روی آن آب جوشیده بریزید و برای یک شب حبوبات را در آن نگه دارید، این گونه زمان پخت کاهش می یابد.

مدت زمان خیساندن حبوبات
به طور معمول راهکار ها با هم یکی است اما مدت زمان خیساندن حبوبات است که با هم تفاوت دارد. به همین دلیل باید محصول ها را به صورت اصولی خیس کنید تا از زمان پختشان کم شود. به طور کل لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از راه های خیساندن حبوبات حدودا ده تا دوازده دقیقه خیس کنید تا در زمان پنجاه دقیقه پخته شوند.
لوبیا سفید و قرمز هم برای ده تا دوازده ساعت خیس بخورد تا در مدت پنجاه تا نود دقیقه پخته شود. ماش و نخود هم با استفاده از روش های پخت حبوبات تا ده ساعت باید خیس بخورند تا در نهایت در نود دقیقه بپزد.
