سرطان سینه یکی از بیماری های شایع در زنان است که تا به اکنون درمان قطعی برای آن انجام نشده است. این بیماری در سلول های پستان ایجاد شده و اصلا نمی توان مانع پیشرفت آن شد. به طور کل سرطان سینه انواع مختلفی دارد و بسته به این است که سلول ها تا چه میزان درگیر این بیماری شوند. در ادامه به معرفی این بیماری می پردازیم پس همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم.

سرطان سینه چگونه بیماری است؟
سرطان سینه یکی از بیماری هایی است که در سلول های سینه زنان شایع بوده و تا به حال درمان قطعی برای آن صورت نگرفته است. سرطان به طور کل می تواند در بخش های گوناگون سینه ایجاد شود. سینه از سه بخش اصلی تشکیل شده که نام هر یک لوبول، مجاری، بافت پیوندی است. لوبول ها غده هایی هستند که شیر تولید می کنند.
مجاری لوله هایی بوده که شیر را به نوک پستان می رسانند. بافت همبند همه چیز را در کنار هم نگه می دارد. اکثر این سرطان ها در مجاری یا لوب آغاز می شوند. جالب است بدانید سرطان پستان می تواند در خارج از سینه از طریق رگ های خونی و عروق لنفاوی ایجاد شود. زمانی که سرطان سینه در بخش های مختلف بدن شیوع پیدا می کند گفته می شود که متاستاز شده است.
انواع سرطان سینه
همانطور که در بخش های قبل هم خدمت شما عزیزان گفتیم سرطان سینه نوع های مختلفی دارد که در این بخش به طور کامل برای شما عزیزان شرح می دهیم.

کارسینوما داکتال تهاجمی
به طور کل سلول های سرطانی که در خارج از مجاری به بخش های دیگر بافت های پستان رشد می کنند، کارسینوما داکتال گفته می شود. سلول هایی که درگیر هستند می توانند در بخش های دیگر بدن نیز انتشار یابند و آن ها را هم درگیر کنند.
سرطان لوبولار تهاجمی
سلول های درگیر یا سرطانی از لوبول ها به بافت های پستان نزدیک می شود. این سلول های سرطانی مهاجم می توانند به راحتی در قسمت های مختلف بدن انتشار یابند.
کارسینوم داکتال درجا
کارسینوم مجرای درجا یک از دیگر مشکلات پستان بوده که سبب سرطان پستان می شود. سلول های سرطانی فقط در مجاری هستند و به دیگر بخش ها سرایت نمی کنند.

علت سرطان سینه
پزشک ها و دانشمندان بر این باورند که وقتی بعضی از سلول های سینه به طور غیر طبیعی رشد کنند سبب این بیماری می شوند. این سلول ها با سرعت بالایی به نسبت دیگر سلول هایی که سالم هستند پیشرفت می کنند و در نهایت سبب ایجاد شدن یک توده می شود.
این سلول ها شاید از طریق سینه به گره های لنفاوی با بخش های متعدد بدن انتشار یابند. سرطان سینه بیشتر با سلول هایی در مجاری تولید کننده شیر یا سرطان مجرای مهاجم آغاز می شوند. سرطان پستان شاید در بافت غده ای به اسم لوبول ها یا دیگر سلول ها یا بافت درون پستان همینطور آغاز شوند.
افراد عوامل هورمونی، سبک زندگی و محیطی را شناخته و شاید همین بیماری سرطان را کاهش دهد. ولی هنوز به طور کامل مشخص نیست که چرا بعضی از افراد هیچ علائمی از این بیماری را ندارند، ولی اشخاص دیگر با عوامل خطر اصلا به مبتلا به سرطان مبتلا نمی شوند.
این احتمال وجود دارد که سرطان سینه به علت استرس و مشکلات اعصاب به وجود آید. پزشکان معمولا بین پنج تا ده درصد سرطان های پستان را ارثی می دانند و می گویند به علت مبتلا بودن نسل قبل این افراد هم مبتلا هستند. معمولا ژن های ارثی که جهش یافته است می تواند احتمال مبتلا شدن به سرطان پستان را بیشتر تعدادی از ژن های ارثی پیشرفته که خود به تنهایی می توانند ابتلا به سرطان پستان را بالا برند، شناخته شده اند.
معروف ترین آن ها ژن سرطان سینه 1 (BRCA1) و ژن سرطان سینه 2 (BRCA2) می باشد که هر کدام خطر مبتلال شدن به سرطان پستان و تخمدان را به میزان بسیاری افزایش دهند. اگر به صورت ارثی سرطان سینه یا سرطان های دیگر در خانواده شما وجود دارد ، پزشک شاید آزمایش خون را برای کمک به شناسایی میزان پیشرفت در BRCA یا دیگر ژن هایی که از خانواده شما عبور می کنند ، پیشنهاد کند.

عامل های خطر سرطان پستان چیست؟
طبق تحقیقات انجام شده خطر مبتلا شدن به سرطان پستان به علت ترکیبی از عوامل می باشد. بیشتر سرطان های پستان در افرادی مشاهده می شود که پنجاه سال و بالاتر دارند. بعضی از خانم ها حتی بدون هیچ عامل تهدید کننده دیگری که از آن آگاه هستند که به سرطان سینه مبتلا می شوند. داشتن یک عامل خطر به معنی مبتلا شدن به این بیماری نمی باشد و همه عامل خطر تاثیر یکسان ندارند. باکثر زنان بعضی از عامل های خطر دارند ، ولی اکثر آن ها به سرطان سینه مبتلا نمی شوند.
عوامل خطری که قابل تغییر نیست:
علائم زیر در بعضی افراد به مرور زمن به وجود می آید و نمی توان مانع هر کدام از آن ها شد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا در این زمینه اطلاعات شما کامل تر شود.
پیر شدن
خطر ابتلا به سرطان سینه با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند. اکثر سرطان های سینه بعد از 50 سالگی خود را نشان می دهند.
جهش ژنتیکی
تغییرات ارثی (جهش) به ژن های خاص ، مثل BRCA1 و BRCA2. زن هایی که این تغییر های ژنتیکی را به ارث برده اند در معرض خطر بیشتری به نسبت سرطان سینه و تخمدان ها هستند.

تاریخچه دوران قاعدگی
دوره های اولیه قاعدگی قبل از سن دوازده سالگی و آغاز یائسگی بعد از سن پنجاه و پنج سالگی زنان را در معرض هورمون ها قرار می دهد و خطر مبتلا شدن به سرطان سینه را بالا می برد.
داشتن سینه های سفت
سینه های سفت نسبت به بافت چربی دارای بافت پیوندی زیادی هستند که گاهی وقت ها دیدن تومورها در ماموگرافی مشکل ساز می شود. زن هایی که سینه سفت دارند به نسبت بیشتر از همه به سرطان پستان ابتلا می یابند.
سابقه خانوادگی سرطان سينه یا بعضی بیماریهای غیر سرطانی سینه
زنانی که به سرطان سينه مبتلا شده اند، بار دوم احتمال ابتلا به سرطان پستان را دارند. بعضی از بیماری های غیر سرطانی سینه مثل هایپرپلازی آتیپیک یا سرطان لوبولار درجا با خطر زیادی برای ابتلا به سرطان سينه همراه هستند.
سابقه خانوادگی سرطان سينه
در صورتی که مادر مبتلا باشد، خواهر یا دختر (خویشاوند درجه یک) یا اعضای خانواده در طرف مادر یا پدر که به سرطان پستان مبتلا شده اند، خطر ابتلا به سرطان سينه بیشتر می شود.

عوامل خطر که قابل تغییر هستند
در این بخش قصد داریم عامل هایی که می توان هر کدام از آن ها را تغییر داد تا مانع به وجود آمدن این مشکل شد.
فعال نبودن
زن هایی که از جهت جسمی فعال نیستند، خطر زیادی برای مبتلا شدن به سرطان سینه دارند.
اضافه وزن یا چاقی بعد از یائسگی
زنان سن بالا که اضافه وزن دارند به نسبت افرادی که وزن طبیعی دارند ، خطر زیادی برای مبتلا شدن به سرطان پستان را نیز دارند.
مصرف هورمون
بعضی از راه های جایگزینی هورمون درمانی که در زمان یائسگی انجام می شوند می توانند خطر مبتلا شدن به سرطان پستان را در زمان مصرف بیشتر از پنج سال را بالا برند. همینطور بعضی از داروهای ضد بارداری خوراکی (قرص های ضد بارداری) برای بالا رفتن خطر سرطان پستان دیده شده اند.

تاریخ بارداری
داشتن اولین بارداری بعد از سن سی سال، تغذیه با شیر مادر و نداشتن بارداری تمام مدت نمی تواند خطر مبتلا شدن به سرطان پستان را بالا برد.
نوشیدن الکل
تحقیقات نشان می دهد که خطر ابتلا در سرطان سینه با مصرف الکلی که می نوشد ، افزایش پیدا می کند. یک سری عوامل دیگر نیز هستند که شایدجالب به نظر برسد که اولی در معرض دود سیگار بودن و دومی مختص افرادی است که در شیفت شب کار می کنند چرا که هورمون هایشان به طور کامل به هم می ریزد.
چه کسی در معرض خطر بالای سرطان پستان می باشد؟
اگر سابقه خانوادگی زیادی از سرطان پستان داشته باشید یا تغییر های ارثی در ژن های BRCA1 و BRCA2 شما شاید در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان باشید. همینطور شاید شما در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان نیز باشید اما از آن آگاهی نداشته باشید.