شاید این سوال تا به اکنون برای شما پیش آمده که سرطان چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم سرطان یکی از بیماری هایی است که معمولا در خون جریان داشته یا سلول های بدن بیمار را درگیر می کند. در این نوع بیماری بعضی از سلول های بدن بدون توقف شروع به تقسیم شدن می کنند و به بافت های دیگر نیز آسیب می زنند. سرطان می تواند از هر جای بدن انسان آغاز شود و از تریلیون ها سلول نیز ایجاد شده باشد.
در حالت طبیعی و نرمال این گونه است که سلول ها تقسیم می شون تا سلول های جدیدی را تشکیل دهند. زمانی که سلول ها پیر می شوند یا دچار آسیب می شوند سلول های جدید جایگزین آن ها می شوند. زمانی که سرطان بروز می کند این روند نیز در هم شکسته و سلول های پیر و آسیب دیده به جای از بین رفتن زنده می مانند.

سلول های اضافی می توانند بدون توقف تقسیم شوند و تومور را تشکیل دهند. بسیاری از سرطان ها تومور های جامد را ایجاد می کنند که توده ای از بافت هستند. سرطان خون مثل لوسمی ها، تومور های جامد را تشکیل نمی دهند. تومور های سرطانی به طور کل بدخیم بوده و این بدان معناست که بافت های مجاور حمله کنند. در کنار این ها بعضی از سلول های سرطانی می توانند از طریق خون یا سیستم لنفاوی به نقطه های دیگر بدن بروند و تومور های جدید را ایجاد کنند.
بر خلاف تومور های بدخیم، تومور های خوش خیم به بافا های مجاور توسعه پیدا نمی کنند. با این وجود تومور های خوش خیم در بعضی از موارد شاید خیلی بزرگ باشند و زمانی که برداشته شوند دوباره رشد نمی کنند. در صورتی که تومور های بدخیم شاید دوباره رشد کنند.

انواع سرطان چیست؟
سرطان انواع بسیاری دارد و این که انواع سرطان چیست؟ یکی از مباحثی است که در این بخش به آن می پردازیم و اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. به طور کل دویست نوع سرطان وجود داشته که طبق ارگان یا بافتی که درگیر شده نام گرفته اند. به عنوان نمونه سرطان ریه یکی از سرطان هایی است که در آن سلول ریه درگیر می شود. بعضی از افراد این که سرطان چیست؟ و این که قابل درمان است یا خیر را یکی از ابهام ها می دانند که باید بگوییم بسته به روحیه و نوع سرطان، قابل درمان است.

کارسینوما یکی از انواع سرطان
کارسینوما یکی از انواع سرطان است که در پوست یا بافت هایی که اندام داخلی را درگیر می کند، شروع می شود. این سرطان نیز بسته به خوش خیم و بدخیم بودن آن می تواند مورد درمان قرار گیرد.
سارکوما یکی از انواع سرطان
سارکوما یکی از انواع سرطان است که از استخوان، غضروف، چربی، عضله و رگ های خونی ایجاد می شود. معمولا سرطان مغز استخوان شایع تر است که با پیوند زدن درمان می شود.
لوسمیا یکی از انواع سرطان
لوسمیا یکی از انواع سرطان بوده که از بافت های خون ساز تشکیل شده و سبب می شود تعداد بسیاری سلول خونی غیر طبیعی ایجاد و وارد خون شود.

لنفوم یکی از انواع سرطان
لنفوم یکی از انواع سرطان بوده که در لنفوسیت ها آغاز می شود. این ها گلبول های سفید خونی هستند که بخشی از سیستم ایمنی بدن به حساب می آیند و یا بیماری به مبارزه می پردازد. در این نوع سرطان، لنفوسیت ها به صورت غیر طبیعی در غده های لنفاوی و رگ های لنفاوی و همینطور بخش های دیگر ایجاد می شوند. به طور کل این که سرطان چیست؟ و یا سلول های سرطانی سالم و آسیب دیده چگونه در بدن گسترش می یابند؟ در ادامه بررسی می شود.
ملانوما یکی از انواع سرطان
ملانوما یکی از انواع سرطان بوده که سلول های سرطانی تبدیل به ملانوسیت شده و شروع می شود. بیشتر ملانوما ها روی پوست ایجاد می شوند اما می توانند در چشم هم شیوع پیدا کنند.
کدام سرطان قابل درمان نیست؟
در رابطه با این که کدام نوع سرطان قابل درمان نیست نمی توان نظر خاصی داد چرا که بعضی از این نوع بیماری با این که بسیار خوش خیم است اما درمان آن سخت یا غیر ممکن است و بعضی از آن ها دقیقا برعکس می باشد. روش های درمانی سرطان بسته به نوع پیشرفت تعیین می شود. در بعضی از این نوع بیماری ها شخص با دو روش ترکیبی درمانی می تواند درمان شود.
علائم سرطان چیست؟
علائم سرطان معمولا بستگی به نوع سرطان و همینطور بخشی که اتفاق می افتد، دارد. به عنوان نمونه سرطان پستان شاید در توده ای در سینه یا ترشح هایی در نوک پستان که همراه با درد است همراه می باشد. بعضی از بیماران همینطور تا پیشرفت سرطان، هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند. تعدادی از نشانه های سرطان شامل این موراد می باشد:
- تغییر در عادات روده و مثانه
- گلودردی که درمان نمی شود
- خونریزی یا ترشح های غیر طبیعی
- وجود توده در سینه، بیضه ها یا دیگر نقطه های بدن
- سوء هاضمه یا مشکل در بلع
- سرفه کردن و گرفتگی صدا
- تغییر واضع در اندازه، رنگ، شکل یا اندازه زگیل

علائم دیگری از نشانه های سرطان نیز وجود دارد که به شرح زیر است:
- کاهش وزن غیر منتظره یا از دست دادن اشتها
- نوع جدیدی از درد استخوان ها یا دیگر قسمت های بدن
- خستگی دائم، حالت تهوع و استفراغ
- تکرار عفونت هایی که با درمان از بین نمی روند.
روش های تشخص سرطان چیست؟
این که روش های تشخص سرطان چیست؟ یکی از مسائلی است که افراد بسیاری پیگیر آن هستند. تشخیص سرطان نیاز به به انجام معاینات جسمی، آزمایش های فیزیکی و بررسی وضعیت بیمار علاوه بر آزمایش های متعدد است.باید بدانید هیچ آزمایشی به تنهایی نمی تواند سرطان را به طور دقیق تشخصی دهد و آزمایش های تشخصیص بسیاری در جهت تایید یا رد این مشکل هستند.بعضی از روش های تشخصی سرطان به شرح زیر است:
- تست های آزمایشگاهی
- عکس برداری تشخیصی
- آندوسکوپی
- آزمایش های ژنتیک
- نمونه برداری تومورها
بعضی از سرطان ها هستند که در طی معاینات غربالگری تشخصی داده نمی شوند. معاینه بدنی، تاریخچه پزشکی و پیشینه علائم، یکی از اولین گام ها در تشخصی سرطان هستند. بعضی اوقات آزمایش هایی هستند که بسته به نوع سرطان و یا ناحیه درگیری انجام می شوند.
تصویربرداری همینطور جز روش های مناسب برای تشخیص ناهنجاری های موجود در بدن شخص می باشد. اشعه ایکس، سی تی اسکن، MRI و سونوگرافی ابزار های متعددی برای معاینه هستند.
آندوسکوپی همینطور برای بررسی روده، گلو و معده به کاربرده می شود. بیوپسی یا نمونه برداری در کنار تشخصی سرطان، نوع آن را همینطور تشخص می دهد و تعیین می کند که سرطان در چه مرحله ای قرار گرفته است.