طرز تهیه خیارشور یکی از دستور هایی است که نکته زیادی در آن نهفته و افراد اگر همه نکات آن را رعایت نکنند خیارشور یا له می شود و یا به سرعت کپک می زند. در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات لازم را در رابطه با شیوه درست کردن خیارشور در اختیار شما قرار دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه خیارشور
بسیاری ها فکر می کنند که برای تهیه خیارشور فقط نیاز به خیار و نمک است در صورتی که چنین نیست. مواد لازم برای طرز تهیه خیارشور به شرح زیر است:
- خیار ریز قلمی 2 کیلو
- آب 2 لیتر معادل 8 لیوان
- سرکه نصف لیوان
- نمک نصف لیوان
- سیر چند حبه
- سبزی معطر به میزان لازم
- فلفل سبز به میزان لازم
- پودر تخم گشنیز یک قاشق مربا خوری
- نخود خام 5 یا 6 دانه
سبزی معطر شامل ترخان، نعنا، ریحون، شوید و گلپر یا جعفری است.

طرز تهیه خیارشور با روشی آسان
برای درست کردن خیارشور اول از همه خیار های بومی را به خوبی شسته و در یک پارچه قرار دهید تا آب آن ها برود. بعد سبزی های معطر را پاک کرده و بعد از شست و شو آن ها را خرد کنید ولی بهتر است آن را دو تکه کنید و کنار گذارید تا خشک شوند و روی آن ها هیچ آبی نماند.
بعد از خشک خیار ها آن ها را با خلال دندان سراخ کنید به طور که دو طرف آن سوراخ شود. آب و نمک و سرکه را با هم خوب مخلوط کنید و بگذارید بجوشند. وقتی که خوب جوشید از روی حرارت بردارید تا خنک شوند. خیار ها را در شیشه قرار داده و در هر ردیف سیر وسبزی در صورت تمایل فلفل سبز و نخود خام قرار دهید. طرز تهیه خیارشور با روشی آسان می تواند جایگزین خیارشور های بازاری برای شما باشد.

می توانید تخم گشنیز را به صورت پودر یا درسته اضافه کنید. آب و نمک و سرکه باید به گونه ای اشد که انگشت را نسوزاند روی خیار ها ریخته و در ظرف را محکم ببندید. اگر می دانید که ظرف ممکن است هوا برود یک کیسه فریزر روی آن بگذارید و درب آن را ببندید. در آخر آن را در محیط سرد قرار دهید و بعد از سه الی چهار هفته آماده مصرف است.
نکات مهم برای طرز تهیه خیارشور
دلیل سوراخ کردن خیار ها این است که آب نمک در آن ها نفوذ کندو خیار پوک نشود تا به طور کامل یکدست شود. یک نکته ای که شاید کمتر کسی به آن توجه داشته باشد در رابطه با استفاده خیار زمینی به جای خیار درختی است. استفاده کردن نخود در خیارشور ها برای ترد شدن خیار ها است. می تواند از سنگ نمک برای خیارشور استفاده کنید تا خیار زود له نشود.

یکی از نکات مهم برای طرز تهیه خیارشور این است که آب و نمک باید به طور کامل روی خیارشور ها بگیرد و داخل شیشه نیز نباید خالی شود. تا وقتی که خیارشور آماده مصرف شود نباید درب آن را باز کنید چرا کهن داخل آن هوا می رود.
اگر برای درست شدن خیار ها عجله دارید می توانید آن را در شیشه فلزی قرار دهید و همه مرحله های بالا را انجام دهید و بعد در قابلمه از آب بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید. بعد از این که کاملا جوشید وتغییر رنگ داد می توانید کنار گذارید تا خنک شود و مورد استفاده قرار دهید.