طرز تهیه دانگو یا کوفته برنجی ژاپنی به عنوان غذا در ژاپن شهرت بسیاری دارد. Dango یک اسنک سنتی با آرد برنج است که به شکل گرد و کوچک تهیه می شود و در سیخ های چوبی کشیده می شوندو با سسی غلیظ به صورت گرم و سرد به همراه چای سبز سرو می شود.
این غذا بخش مهمی از فرهنگ غذایی مردم ژاپن بوده که در جشنواره ملی فصل خرمن که در فصل پاییز برگزار می شود انواع مختلفی از کیک برنجی و دانکو با شکل ها و تزیینات گوناگون در بازار توزیع می شود.

این اسنک شیرین و خوش طعم قیمت نسبتا ارزانی داشته و در کنار خیابان ها به فروش می رسید اما هم اکنون به عنوان یک خوراکی سنتی در محل های شلوغ شهر به فروش می رسد. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه کوفته برنجی ژاپنی را در اختیار شما قرار دهیم.
طرز تهیه دانگو و انواع آن
طرز تهیه دانگو و انواع آن با توجه به سسی که روی آن می ریزند متفاوت است. به طور معمول دانگو هایی که روی آتش کباب می شوند به اسم یاکی دانگو Yaki dango شناخته می شوند. دانگو سنتی به طور معمول در اکیناوا تهیه شده و در روغن سرخ می شود. بعضی از این کوفته برنجی های ژاپنی را در آب یا عصاره مرغ و گوشت یا مایعات دیگر پخته می شوند.
این دانگو های رنگی رنگی که با سس های گوناگون سرو می شوند به اسم بوچان دانگو شهرت یافته اند. دانگوی فزمر با خمیر لوبیا قرمز تهیه می شوند. دانگوی سبز با چای سبز تهیه شده و به علت این که عطر و طعم چای سبز را دارد به اسم چا دانگو شناخته می شود.

دانگوی زرد با زرده تخم مرغ تهیه شده و یکی از خوش طعم ترین دانگو هاست. به کوفته برنجی که با خمیر لوبیا پخته می شود و روی آن روغن کنجد می زنند که به اسم گوما Dango شناخته شده اند. نام کوفته برنجی که با سس غلیظ سرو می شود میتاراشی است. نوع دیگری از کوفته برنجی که به سیخ کشیده می شود کوشی دانگو می باشد.

مواد لازم طرز تهیه دانگو
مواد لازم طرز تهیه دانگو به شرح زیر است:
- آرد برنج بسیار نرم یک پیمانه
- آب ولرم 3/4 پیمانه
- سس شیرین به میزان لازم
- آب یک و 3/4 پیمانه
- شکر معمولی یا شکر سرخ نصف پیمانه
- سس سویا 2 قاشق چایخوری
- نشاسته سیب زمینی یا هر نشاسته دیگر 1/2 ق غ
طرز تهیه دانگو به چه صورت است؟
این که طرز تهیه دانگو به چه صورت است؟ در سایت های متعدد روش هایی را پیشنهاد داده اند اما هیچ کدام به صورت اصولی و درست نیستند. برای طرز تهیه دانگو بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید و آرد برنج و آب را با هم مخلوط کنید و خمیر را گرد کنید، به طوری که گلوله خمیر اصلا نباید به دست بچسبد. جال از این خمیر قلقلی های کوچک تهیه کنید و به صورت بخار پز به مدت ده دقیقه بپزید و بعد زمان دهید تا کاملا خنک شود.

هر سه چهار عدد قلقلی را در یک سیخ چوبی کشیده و بعد برای تهیه سس این غذا، شکر و سویا و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید. نشاسته را در آب سرد حل کرده و بعد به سس روی حرارت اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد. سیخ های کوفته برنجی را در ظرفی مناسب چیده و رویشان سس بریزید و بعد آن را نوش جان کنید.
نکات لازم برای طرز تهیه کوفته برنجی ژاپنی
یکی از نکات لازم برای طرز تهیه کوفته برنجی ژاپنی این است که دانگو را می توانید بدون سیخ با سس های غیر شیرین مثل ارده سرو کنید. می توانید روی کوفته ها را با گردو و بادام تزیین شده نیز تزیین کنید. وسط کوفته ها را می توان از بادام و گردو استفاده کرد. در نوع دیگری از دانگو خمیر لوبیا یا پوره سیب زمینی وسط کوفته قرار دهید. می توان دور این نوع کوفته برنجی را با برگ پهن بامبو به اسم ساسا بچینید و سرو کنید.