طرز تهیه میرزا قاسمی یکی از رسپی هایی است که معمولا افرادی که علاقه به بادمجان دارند در تکاپو درست کردن آن هستند. در ادامه قصد داریم تا شیوه درست کردن این غذا را خدمت شما عزیزان شرح دهیم.

مواد لازم طرز تهیه میرزا قاسمی
میرزا قاسمی جزء غذا های اصلی به شمار می رود که طعم بی نظیر آن بیشتر به بادمجان بر می گردد. این غذا در همه شهر های ایران از شهرت زیادی برخوردار می باشد. مواد لازم طرز تهیه میرزا قاسمی برای چهار نفر به شرح زیر است:
- بادمجان 6 عدد متوسط
- گوجه فرنگی 2 عدد متوسط
- تخم مرغ 2 عدد
- سیر 4 حبه
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- روغن و زرد چوبه به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه میرزا قاسمی به روشی خاص
برای درست کردن میرزا قاسمی اول از همه باید بادمجان ها را به خوبی کباب کنید. برای کباب کردن می توانید از شعله اجاق یا منقل استفاده کنید. بادمجان باید به گونه ای کباب شود که پوست آن به راحتی جدا شود. اگر طعم دودی بادمجان را دوست ندارید می توانید بادمجان ها را بخارپز کنید. بعد از این که کباب کردن بادمجان ها پایان یافت بگذارید تا سرد شوند و بعد پوست آن ها را به آرامی جدا کنید.
بعد از این که آن را پوست گرفتید در یک کاسه بزرگ بریزید و بعد با گوشتکوب آن را به طور کامل له کنید. در ادامه گوجه فرنگی و بادمجان را کنار گذارید تا آماده شوند.

گوجه فرنگی را به مدت 5 دقیقه در یک قابلمه پر از آب جوش گذارید تا پوست آن نیز به راحتی جدا شود. بعد از گذشت 5 دقیقه گوجه فرنگی را از آب جوش خارج کنید و بعد از این که سرد شد پوست آن را نیز جدا نمایید.
یک تابه مناسب دیگر را روی حرارت گذارید و به آن روغن اضافه کنید. در نهایت سیر رنده شده را رد روغن تفت دهید تا به خوبی نرم شود و در نهایت زردچوبه و سیر به آن اضافه کنید و به بهترین نحو ممکن آن را تفت دهید.
حال نوبت به اضافه کردن بادمجان هاست و بیست دقیقه باید آن را تفت دهید. درنهایت گوجه فرنگی ها که ریز شده اند به تابه بی افزایید و تفت دهید تا آب اضافی آن به خوبی گرفته شود و به روغن بی افتد. اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی کاملا اختیاری می باشد و اگر قصد دارید میرزا قاسمی عطر بگیرد می توانید یک قاشق رب گوجه به آن اضافه کنید. رب گوجه را به خوبی تفت دهید تا سرخ شود.

در این زمان برای طرز تهیه میرزا قاسمی باید مواد را یک سمت ماهی تابه جمع کنید و بعد گوشه ای از آن را تخم مرغ بشکنید و با هم به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند. در نهایت نمک و فلفل سیاه میرزا قاسمی را یک اندازه کرده و زمان دهید تا جا بی افتد. برای تزیین میرزا قاسمی می توانید یک تخم مرغ را در ماهی تابه گرد بپزید و بعد از این که میرزا قاسمی را در ظرف ریختید تخم مرغ نیم رو شده را روی آن قرار دهید.
اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی بگیرد حتما بادمجان ها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید. کباب کردن در فر باعث می شود تا طعم دودی به خود نگیرند. درست کردن این غذا برای افرادی که علاقه زیادی به طعم دودی دارند بسیار جذاب است. برخی از آشپز ها اضافه کردن رب را اشتباه می دانند و می گویند در طرز تهیه میرزا قاسمی به روشی خاص نباید رب اضافه کر چرا که عم اصلی آن را از بین می برد.
لازم به ذکر است بدانید اضافه کردن رب در این غذا نمی تواند طعم بدی بدهد و کاملا سلیقه ای است. در بضی از شهر ها نیز برای تزیین از مغز گردو استفاده می کنند که اگر شما علاقه داشتید می توانید چند عدد گردو روی آن قرار دهید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با ذوق این غذا را درست کرده باشید و در زمان سرو متوجه شده باشید که غذا تلخ است. علت تلخ شدن میرزا قاسمی استفاده کردن از بادمجان هایی است که دارای تخم است. بعد از کباب کردن اگر تخم های بادمجان را جدا کنید دچار این مشکل نمی شوید.