طرز تهیه نان شیرمال یکی از دستور هایی است که هوادار زیادی دارد و افراد بسیاری به دنبال شیوه پخت این نان هستند که در ادامه به شرح آن پرداخته ایم.

مواد لازم طرز تهیه نان شیرمال
مواد لازم طرز تهیه نان شیرمال جز موادی به شمار می رود که در همه منزل ها یافت می شود و به طور معمول هزینه بر نیست.
- آرد نانوایی 400 گرم
- شیر نصف پیمانه
- آب نصف پیمانه
- شکر 120 گرم
- پودر مخمر فوری 1.5 قاشق سوپخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- روغن مایع 3/4 پیمانه
- نمک نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه نان شیرمال به چه صورت است؟
اگر برای شما هم این ابهام ایجاد شده که طرز تهیه نان شیرمال به چه صورت است در پاسخ باید بگوییم پخت این نان کار سختی نیست و اگر علاقه داشته باشید می توانید به راحتی به تهیه آن بپردازید. اول از همه برای تهیه نان شیرمال اول باید فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا قبل از گذاشتن خمیر نان، فر گرم شود. یک کاسه فلزی بزرگ را تا نیمه آب کنید و داخل فر بگذارید تا نان شما خشک نشود و نرم و تازه بماند.
حال وقت آن فرا رسیده تا خمیر مایه را به همراه یک قاشق غذا خوری شکر و آب ولرم در یک کاسه مخلوط کنید. درب ظرف خمیر مایه را می بندیم و کنار می گذاریم تا به طور کامل پف کند و حباب حباب شود. حدودا سه تا پنج دقیقه برای عمل آمدن خمیر مایه زمان نیاز است.

حال یک ظرف گود و جادار را بردارید و تخم مرغ ها را به همراه شکر، شیر ولرم و نمک به آن اضافه کنید. نصف آرد را به خمیر مایه اضافه کنید و به بهترین نحو ممکن هم بزنید تا به خوبی یکدست شود. در ادامه روغن را به مواد بی افزایید و کم کم آرد باقیمانده را به مواد بی افزایید تا خمیر جمع شود و دیگر به دست نچسبد.
در این مرحله روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید بعد خمیر را روی سطح صاف به مدت ده دقیقه ورز دهید. اگر در حین ورز دادن خمیر سفت شد می توانید به آن شیر ولرم بی افزایید تا از این حالت در بیاید. بعد از این که خمیر را به خوبی ورز دادید، باید آن را در یک ظرف بزرگ قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. در نهایت خمیر را در ظرف بگذارید و روی ظرف یک پارچه تمیز با سلفون بکشید.

در این مرحله باید خمیر را در یک جای گرم مانند کنار بخاری قرار دهید تا استراحت کند و عمل بیاید. یک ساعت زمان برای استراحت خمیر نیاز است و بعد از این مدت می توانید خمیر را بردارید. حال خمیر باید دو برابرد شده باشد و باری دیگر آن را ورز می دهیم تا هوای اضافه آن خارج شود. بعد به چونه صد گرمی هر یک را تقسیم می کنیم.
چونه ها را می توانید با وردنه صاف کنید و یا به صورت لوله ای شکل دهید. این مرحله به سلیقه شما بستگی دارد که دوست دارید چونه ها را با چه ابعادی درست کنید. بعد از این که چونه را مرتب و یک اندازه در آوردید، در سینی فر با فاصله بچینید رومال بزنید و روی آن کنجد بپاشید.

بعد از این که رومال نان ها را زدید سینی فر را که از قبل گرم کرده اید را داخل فر بگذارید. برای پخت این نان حدودا بیست دقیقه زمان نیاز است تا آماده شوند. بعد از پایان این زمان اگر روی نان ها طلایی نشده بود گریل را روشن کنید تا روی نان هم خوشرنگ شود. همانطور که متوجه شدید طرز تهیه نان شیرمال هیچ سختی ندارد و می توان به راحتی به تهیه آن پرداخت.
تهیه رومال شیرمال
برای تهیه رومال شیرمال اول باید یک عدد زرده تخم مرغ را به همراه دو قاشق غذا خوری شیر مخلوط کنید تا به بهترین نحو ممکن یک دست شود. در نهایت برای براق شدن شیرمال ها یک قاشق روغن مایع به مواد بی افزایید.

نکات طرز تهیه شیرمال
یکی از نکات طرز تهیه شیرمال در رابطه با خمیر مایه آن است که اگر همان اول متوجه نشوید به عمل آمده یا نه به طور کل نان شیرمال شما خراب می شود. برای تهیه خمیر مایه باید آب ولرم باشد و خیلی داغ نباشد.
