کیک اسفنجی یکی از کیک های محبوب در سراسر جهان است که توانسته افراد زیادی را به خود جذب کند. به طور معمول بیشتری استفاده این کیک در صنعت شیرینی پزی است چرا که به عنوان پایه کیک های تولد و مناسبتی شناخته شده است. البته ناگفته نماند کیک اسفنجی در کنار نوشیدنی های گرم برای میان وعده و صبحانه نیز تهیه می شود.
کیک اسفنجی معمولا وانیلی تهیه می شود اما افراد با طعم های دیگری مثل کاکائو هم به تهیه آن می پردازند یعنی از آرد آ کم کرده و به جای آن کاکائو می ریزند. در ادامه قصد داریم تا اطلاعاتی در رابطه با شیوه تهیه این کیک در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس همراه ما باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه کیک اسفنجی
در این بخش قصد داریم مواد لازم طرز تهیه کیک اسفنجی برای چهار نفر را خدمت شما عزیزان شرح دهیم پس همراه ما باشید.
- آرد سفید 2/5 لیوان
- شیر 1 لیوان
- تخم مرغ 5 عدد
- شکر 1/5 لیوان
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 1/5 قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی
طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی یکی از دستور های ساده است که در آن نکات بسیاری دخیل می باشد اما با رعایت کردن هر کدام می توانید به بهترین نحو ممکن کیک اسفنجی تهیه کنید. در اولین مرحله باید فر را گرم کرده تا زمان را از دست ندهیم. یکی از مهم ترین نکته ها نیز در رابطه با کیک اسفجی درباره مایه کیک است چرا که اگر بعد از آماده کردن استراحت کند کیک به خوبی پف نمی کند.
در این مرحله سفیده و زرده را از هم جدا می کنیم و در دو کاسه به صورت مجزا قرار می دهیم. زرده ها را با شکر به خوبی مخلوط می کنیم تا مایه ای ب رنگ کرمی حاصل شود.

سفیده های تخم مرغ را با هم زن به طوری می زنیم که همانند خامه شود و زمانی که کاسه را برگرداندیم از کاسه بیرون نریزد. حال شیر را به ظرف زرده های تخم مرغ می افزاییم و در ادامه سفیده های تخم مرغ را کم کم اضافه می کنیم و خیلی آرام موارد را هم می زنیم تا مخلوط یک دستی حاصل شود. طرز تهیه کیک اسفنجی اصلا سخت نیست فقط نیاز به دقت فراوانی دارد.
آرد سفید را دو بار و یا بیشتر الک می کنیم تا هوادهی شود که همین کار سبب می شود زمانی که آرد با دیگر موارد مخلوط می شود، آرد گلوله نشود. بعد از الک کردن بگینک پودر را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.

آرد را کم کم بی افزایید تا گلوله نشود و به یاد داشته باشید که اگر آرد را به صورت یک جا در کاسه بریزید احتمال گلوله شدن را بالا برده اید. بعد از این که آرد را به مواد اضافه کردیم مواد را مخلوط می کنیم تا یک دست شود. در ادامه قالبی که برای پختن کیک آماده کرده ایم را با روغن چرب می کنیم تا کیک به قالب نچسبد.
مایه کیک را به صورت دورای داخل قالب می ریزیم و در دمای 180 حدود چهل دقیقه قرار می دهیم. زمانی که کیک را از فر خارج کردید با یک خلال دندان یا چاو به وسط کیک بزنید تا متوجه شوید که وسط کیک پخته یا هنوز نیاز به زمان دارد. در نهایت اجازه دهید تا قالب سرد شود بعد از کیک را خارج کنید.
نکات مهم طرز تهیه کیک اسفنجی
یکی از نکات مهم طرز تهیه کیک اسفنجی در رابطه با نوع آرد است که باید بدانید بهترین آرد سه صفر می باشد. این نوع آرد در همه قنادی ها موجود است. آرد نانوایی به دلیل سبوسی که دارد مناسب نیست و کیک سنگین می شود. زمانی که کیک را در فر قرار می دهید به هیچ عنوان درب آنر باز نکید چرا که همین کار باعث می شود کیک شما پف نکند. بهتر است زرده را با وانیل هم بزنید تا بوی بد تخم مرغ گرفته شود.