علت تشنج در کودکان

علت تشنج در کودکان
  • آخرین ویرایش 2 سال پیش
  • زمان مطالعهحدودا 1 دقیقه
  • کد مطلب a2394
  • دسته بندیبیماری ها
  • بازدید ها 10
  • تعداد نظرات 0 نظر
صفحه اول > بیماری ها > علت تشنج در کودکان

علت تشنج در کودکان می تواند به دلیل ترس یا آسیب دیدن سر یا به طور کل مادرزادی باشد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی را در رابطه با تشنج و علت های آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس همراه ما باشید.

علت تشنج در کودکان
علت تشنج در کودکان

علت تشنج در کودکان چیست؟

تشنج یکی از رایج ترین بیماری ها در کودکان است که والدین با آن درگیر هستند. تشنج در کودکان به عوامل مختلفی بستگی دارد و زمانی این اتفاق می افتد که سلول های مغز کودک فعالیتش بیش از پیش شود. شاید برای شما سوال شده باشد که علت تشنج در کودکان چیست؟ که در حقیقت به دلیل فعالیت زیاد سلول های مغزی، سینگال های الکتریکی مغز دچار مشکل موقتی می شود.

علت تشنج در کودکان چیست؟
علت تشنج در کودکان چیست؟

تشنج در کودکان بدون تب نیز ممکن است. علم پزشکی در حیطه تشنج و مشکلات این چنینی پیشرفت بسیاری کرده و راه های مختلفی را برای درمان آن پیشنهاد کرده است. همانگونه که می دانید تشنج علائم گوناگونی دارد که به شرح زیر است:

  • خیره شدن به یک نقطه ثابت
  • لرزیدن بدن
  • پرش عضلات دست و پا
  • بیهوش شدن
  • گرفتگی عضلات
  • بی اختیار ادراری
  • حالت تهوع
  • مشکل های تنفسی و تغییر در گفتار

علت تشنج های خطرناک در کودکان

بسیاری از تشنج ها خیلی خطرناک نیستند و نیاز به فورت های پزشکی ندارند ولی تنها یک مدل آن است که خطرناک است. مشکل صرع یکی از مشکلات خطرناک است که در آن شخص دچار تشنج طولانی مدت می شود و در این حین به هوش نمی آید و کاملا بی هوش است. بحران صرع برای افرادی به وجود می آید که مبتلا به صرع هستند ولی یک سوم افراد که به این بیماری مبتلا می شوند اصلا تشنج نداشته اند.

خطرات صرع و تشنجی زمانی رخ می دهد که مدت آن زیاد باشد به همین علت است که اگر تشنج بیشتر از پنج دقیقه طول بکشد باید از کمک های پزشکی فوری استفاده کرد. شاید در رابطه با موقعیتی به اسم مرگ ناگهانی ناشناخته که در آن شخص بدون هیچ دلیلی شنیده باشید.

علت تشنج های خطرناک در کودکان
علت تشنج های خطرناک در کودکان

این اتفاق شاید برای هر کسی پیش آید ولی بیشتر برای شخصی که دچار صرع است، رخ می دهد. علت تشنج های خطرناک در کودکان مشخص نیست ولی والدین مبتلا به این مشکل باید بدانند این اتفاق بسیار کمیاب است.

علت تشنج در کودکان و درمان آن

همان گونه که می دانید تشنج در اثر اختلال های مختلف مغز رخ می دهد و از این جهت ابتلا به آن ارتباط مستقیمی دارد که هر یک از فعالیت های مغز رفتار غیر عادی از خود بروز می دهند. مهم ترین علت تشنج در کودکان و درمان آن به عارضه های مادرزادی، آسیب دیدن ناحیه های مختلف سر، تب یا عفونت بیش از حد، وراثت و اختلال های مغزی دژنراتنیوم بر می گردد.

یکی از روش های درمان تشنج مصرف دارو است. در حال حاضر قرص های بسیاری برای درمان این مشکل به بازار عرضه شده اند. تشخیص انواع قرص و میزان مصرف آن بر عهده پزشک متخصص بوده و بعد از انجام آزمایش های مختلف مشخص می شود و پزشک داروی تشنج کودکان را با دوز مشخص تجویز می کند.

علت تشنج در کودکان و درمان آن
علت تشنج در کودکان و درمان آن

رژیم کتوژنیک و درمان تشنج کودکان یکی دیگر از روش های درمانی است که در وعده های غذایی کودک چربی ها و کربوهیدرات بسیار کاهش یافته است. هدف اصلی این رژیم تولید منبع انرژی مغز و قلب یا به بیان دیگر کتون ها است. البته باید بدانید این رژیم برای همه کودکان مناسب نیست.

محرک عصب واگ یکی دیگر از روش ها برای درمان تشنج کودکان بوده که با کمک عصب های واگ پالس انرژی کمی به مغز ارسال می شود. بهره گیری از این روش درمانی رواج نیافته و فقط برای کودکان بالای دوازده سال که به درمان دارویی واکنش نشان نداده اند و نمی توانند جراحی کنند، مناسب است. علت تشنج در کودکان متفاوت است و یکی از علت های اصلی آن آسیب به سر است.

گرفتگی صدا، گلو درد یا تغییر صدا جزء عوارض استفاده ای روش می باشد. جراحی برای درمان تشنج یکی دیگر از روش هاست که در آن بخشی از مغز کودک که دچار تشنج می شود را بر می دارند. لازم به ذکر است بدانید برداشتن بخشی از مغز که در بینایی یا حافظه اثر دارد، انجام نمی شود.

علت تشنج در کودکان و عوارض آن

یکی از مهم ترین عوارض تشنج در کودکان در رابطه با آسیب هایی است که به مغز وارد می شود که به شکل حرکتی، رفتاری یا تکلم خود را نشان می دهد. تشنج می تواند سبب آسیب به قلب و ایجاد آریتمی نیز شود. علت تشنج در کودکان و عوارض آن یکی از مهم ترین مسائل برای هر شخصی است و باید اطلاعات زیادی نیز در این زمینه داشت.

تشنج می تواند سبب آسیب رسیدن به واگ شود که مسئول جویدن و بلع غذاست. در نهایت یکی از عوارض بعد از تشنج در کودکان اختلال در بلع یا رفتگی سینه و سوزش است. یکی دیگر از عوارض تشنج در رابطه با وارد شدن آب به داخل ریه ها و عفونت دستگاه تنفسی است.