طرز تهیه مربا بالنگ

مربا بالنگ
  • آخرین ویرایش 2 سال پیش
  • زمان مطالعهحدودا 1 دقیقه
  • کد مطلب a879
  • دسته بندیمربا
  • بازدید ها 29
  • تعداد نظرات 0 نظر
صفحه اول > مربا > طرز تهیه مربا بالنگ

مربا بالنگ یکی از مربا های خوشمزه است که تقریبا می توان گفت همه افراد به آن علاقه مند هستند تا آن را در وعده صبحانه شان قرار دهند. برای طرز پخت این مربا به شما پیشنهاد می کنیم در ادامه مقاله ما را همراهی کنید تا اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

مربا بالنگ

مواد لازم برای تهیه مربا بالنگ

در ادامه قصد داریم تا مواد لازم برای تهیه مربا بالنگ به اندازه یک شیشه متوسط مربا را در اختیار شما قرار دهیم.

  • بالنگ یک کیلوگرم
  • شکر یک کیلوگرم
  • آب لیمو ترش سه قاشق غذاخوری
  • آب سه لیوان
مواد لازم برای تهیه مربا بالنگ

طرز تهیه مربا بالنگ خانگی

برای طرز تهیه مربا بالنگ خانگی در مرحله اول باید بالنگ ها را تمیز شست و با چاقو پوست روی هر یک را نازک برید و بعد از آن بالنگ ها روی تخته آشپزخانه می گذاریم و از وسط به دو نیمه تقسیم می کنیم و محتوای آن را کاملا خالی می کنیم. بعد با قالب یا با دست هر طوری که دوست دارید آن را قطعه قطعه کنید.

اگر قصد دارید که مربا را به شکل در بیاورید پیشنهاد می کنیم پوست بالنگ ها را به صورت نازک ببرید و آن را مثل غنچه بپیچید. اگر غنچه ها داخل کاسه آب سرد قرار دهید، غنچه ها شکل خود را حفظ می کنند. بعد از این که به مدت ده دقیقه بالنگ ها را در آب سرد قرار دادید در قابلمه به اندازه نصف بالنگ ها آب بریزید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را زیاد کنید تا زود تر به نقطه جوش برسد.

ده دقیقه بعد بالنگ ها را در آبکشی قرار دهید و با گذشتن یک دقیقه آبی که در قابلمه در حال جوشیدن است می ریزیم و زمان می دهیم تا یک دقیقه داخل آب جوش بماند. یک دقیقه بعد مجدد در صافی می ریزیم و بعد در آب سرد قرار دهیم. این مراحل را تا چهار بار تکرار می کنیم تا به مدت پانزده دقیقه داخل آب در حال جوش بماند تا نرم شود.

طرز تهیه مربا بالنگ خانگی

سپس بالنگ ها را در آبکش می ریزم تا آب اضافه آن گرفته شود. توجه داشته باشید در هر مرحله که چهار دور است باید کاسه تعویض شود در نهایت سه لیوان آب داخل قابلمه ای مناسب با حجم بالنگ ها می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا فورا به جوش آید.

کم کم شکر را به مواد اضافه می کنیم و آرام با قاشق هم می زنیم تا شکر به طور کامل در آب حل شود و شربت به غلظت مناسبی رسد. حتما توجه داشته باشید که شربت بعد از سرد شدن غلیظ تر می شود. اجازه دهید تا شربت خنک شود و بالنگ ها را داخل شربت می ریزیم و قابلمه را مجدد روی حرارت خیلی ملایم قرار داده تا شربت به جوش آید و بالنگ ها به میزان پانزده دقیقه طعم بگیرند و به غلظت مطلوب برسند.

وقتی که پخت مربا به اتمام رسید و به غلظت خوبی رسید آبلیمو را به آن بی افزایید و یک دقیقه بعد از روی حرارت مربا را می داریم و منتظر می مانیم تا خنک شود. در نهایت آن را درون شیشه خشک می گذاریم و درب آن را محکم می بندیم.

نکته های مهم طرز تهیه مربا بالنگ

یکی از نکته های مهم طرز تهیه مربا بالنگ در رابطه با خشک بودن شیشه مربا است چرا که اگر شیشه قطره ای آب داشته باشد سبب کپک زدن مربا می شود. یکی دیگر از نکته ها در رابطه با قرار دادن بالنگ ها در آب سرد است چرا که رعایت کردن این نکته سبب می شود که بالنگ ها از هم نپاشد. اگر مربا را در قابلمه مسی درست کنید رنگ و طعم خوبی نمی گیرد. نوش جان😊